SPUI25: avond met Kadir van Lohuizen

0
Kadir van Lohuizen
Nederland. © Kadir van Lohuizen / NOOR

Food for Thought is een multimediaal project over de mondiale voedselindustrie van Kadir van Lohuizen, fotograaf en filmmaker. Twee jaar lang is hij in de keuken gedoken van de Nederlandse voedselindustrie met als hoofdvraag: hoe kan zo’n klein land de tweede exporteur van agrarische producten in de wereld zijn?

Samen met Doke Romeijn maakte hij de gelijknamige vierdelige serie voor de VPRO, die vanaf 8 april wekelijks wordt uitgezonden. Voor de serie bezochten Doke en hij de Verenigde Staten, Kenia, China, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze avond nemen Doke en Kadir je aan de hand van diverse fragmenten uit de serie mee in hun zoektocht naar de oorsprong van ons voedsel, en nemen ze het publiek mee in hun verwondering en verbijstering.

Kadir van Lohuizen deed fotografisch verslag van meerdere conflicten in onder andere Afrika, maar is het meest bekend door zijn langdurige documentaire-projecten over o.a. de zeven rivieren van de wereld, de stijgende zeespiegel, de diamantindustrie en de afvalindustrie. Op dit moment is zijn tentoonstelling Food for Thought, over de wereldwijde voedselindustrie, te zien in Het Scheepvaartmuseum.

Doke Romeijn is een veelgeprezen regisseur bij de VPRO. Haar films en documentaires gaan in veel gevallen over innovatieve en inspirerende oplossingen en ideeën voor de toekomst, of het nu gaat om de landbouw of sociale mobiliteit.

Donderdag 11 april
20.00 uur
SPUI25, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam