Kadir van Lohuizen: Food for Thought

0
Kadir van Lohuizen
Verenigde Arabische Emiraten. © Kadir van Lohuizen/ Noor

Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen brengt met zijn werk in beeld wat vaak buiten ons blikveld blijft. In dit project doet hij onderzoek de naar de wereldwijde voedselindustrie. Hij neemt ons mee naar Nederland, de Verenigde Emiraten, Saudi-Arabië, Kenia en de Verenigde Staten. Later dit jaar wordt ook China aan de tentoonstelling toegevoegd – mits Kadir dat land heeft kunnen bezoeken. Grote projecties en foto’s bieden een kijkje achter de schermen van hypermoderne zaadveredelingsbedrijven en wereldhavens tot verticale landbouwbedrijven en slachterijen. De tentoonstelling geeft antwoord op vragen over waar ons voedsel vandaan komt en waar het naartoe gaat, en laat ook zien welke rol de scheepvaart en Nederland – de op één na grootste exporteur van agrarische producten – spelen in dit wereldwijde systeem. Ook zet de tentoonstelling aan tot kritisch nadenken over de toekomst van de voedselindustrie: hoe ziet een meer gelijkwaardig en duurzaam voedselsysteem eruit?

Kadir van Lohuizen – Food for Thought
t/m 9 juni 2024
Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Kadir van Lohuizen
Nederland. © Kadir van Lohuizen / NOOR

Ook nu te zien in Het Scheepvaartmuseum: Cor Jaring – Buurtgezichten en havenportretten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam