Ode aan Nederland naar Scheveningen

0
Ode aan Nederland
© Jimmy Nelson

De reizende tentoonstelling, Ode aan Nederland toont werk van Jimmy Nelson, gebaseerd op zijn boek Between the Sea and the Sky. Na Axel is nu Scheveningen aan de beurt. Brekend met conventionele perspectieven duikt Ode aan Nederland in de essentie van 20 Nederlandse gemeenschappen die ook te zien zijn in Nelson’s laatste boek Between the Sea and the Sky. Door de lens van Jimmy Nelson biedt deze tentoonstelling een eigentijds perspectief op de Nederlandse traditie, en nodigt de bezoeker uit om na te denken over het belang van het behoud van cultureel erfgoed in een moderne wereld. Het hart van de tentoonstelling draait om reciprociteit, wat zich uit in de schenking van 20 kunstwerken aan de 20 gemeenschappen die hebben deelgenomen aan Nelsons project. Het teruggeven van het werk dient als eerbetoon aan de mensen, die Jimmy Nelson hebben geraakt en geïnspireerd tijdens zijn reis door Nederland. Bovenal is het een herinnering en inspiratie voor het belang van het behoud van cultureel erfgoed voor nu en voor de komende generaties. Na Scheveningen gaat de tentoonstelling verder naar Museum Dokkum in Friesland, en als laatste naar het Zaans Museum in Zaandam.

Jimmy Nelson – Ode aan Nederland
5 april t/m 30 juni
Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92, Scheveningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam