Free Press Live: The Auction

0
Free Press Live: The Auction

Op zaterdag 26 maart 2022 vindt in museum Beeld en Geluid Den Haag Free Press Live: The Auction plaats, een unieke veiling plaats van 14 foto’s gemaakt door bekende Nederlandse persfotografen. Dit is je kans om een gesigneerd exemplaar van een bekende Nederlandse persfotograaf aan te schaffen, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan de veiligheid van journalisten en persvrijheid in Oekraïne.

Tijdens Free Press Live: The Auction worden er foto’s geveild van: Kadir van Lohuizen, Marielle van Uitert, Bert Verhoeff, Sacha de Boer, Eddy van Wessel, Ilvy Njiokiktjien, Petterik Wiggers, Teun Voeten, Ad van Denderen, Louise Honée, Sanne Derks, Sander Stoepker en Joost Bastmeijer. De Jeroen Oerlemans stichting heeft het werk: ‘Election’ van Jeroen Oerlemans beschikbaar gesteld voor deze veiling. Op 2 oktober 2016 kwam de Nederlandse persfotograaf om het leven in de Libische stad Sirte toen een scherpschutter van IS hem net naast zijn kogelwerend vest raakte. Hij deed er verslag van de Tweede Libische Burgeroorlog.

Alle foto’s staan ook tentoongesteld in de foyer van het museum zodat je een goede indruk kan krijgen van de werken. Ze zijn in groot formaat afgedrukt op hoogwaardig fotopapier, ingelijst met passe-partout of verlijmd op dibond afgewerkt met een acrylbovenlaag en zijn gesigneerd. Meer informatie over de te veilen foto’s en hun richtprijs vind je hier.
De volledige opbrengst van Free Press Live: The Auction komt ten goede aan persvrijheid en de veiligheid van journalisten in Oekraïne.

Iedereen heeft recht op toegang tot onafhankelijke, betrouwbare en relevante informatie. Free Press Unlimited is een Nederlandse organisatie die wereldwijd actief is om dit recht voor mensen mogelijk te maken. Persvrijheid en de veiligheid van journalisten zijn daarbij onmisbaar. Daarom ondersteunt Free Press Unlimited lokale mediaprofessionals en journalisten om veilig hun werk te kunnen doen.

Free Press Live: The Auction
26 maart 2022
16.00-19.00 uur
Beeld en Geluid Den Haag
Zeestraat 82, Den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam