Fotogalerie de Gang: Gezichten van de nacht

0
Fotogalerie de Gang
De non-binaire Rick © Bink ter Weijde

Drie Haarlemse exposanten – twee fotografen en een videograaf – tonen op geheel eigen wijze gezichten van de Haarlemse nacht. Maak kennis met die verschillende gezichten, de diversiteit aan mensen en tegelijkertijd de noodzaak van meer diversiteit in de Haarlemse nacht. De expositie In Fotogalerie de Gang is tijdens de hele Week van de Haarlemse Nacht te zien. 

Nachtzicht van videograaf Daan Kouijzer (1999) is een ode aan de makers van de Haarlemse nacht. Van bezoekers tot organisatoren en artiesten tot beveiligers: iedereen die zich inzet om de nacht weer in een nieuw daglicht te zetten. Met QUEER AND NOW wil Bink ter Weijde (2004) duidelijk maken dat het gebrek aan ontmoetingsplekken voor queers in Haarlem een probleem is waar velen mee zitten, ook buiten de community om. “De nacht is een moment waarin mensen zichzelf zouden moeten zijn, maar voor sommige mensen is wie zij zijn niet meer dan een bedreiging naar de norm. In Haarlem moet er een plek komen waar iedereen welkom is, zonder haat, zonder bullshit.” In Red het slachthuis ‘Laat het rockplein rocken’, Haarlem ’23 geeft Tim Mai Tan (1990) een gezicht aan de ‘Red het Slachthuis’ petitie om het programmeren van livemuziek in deze creatieve broedplaats te behouden. Artiesten, bands, kunstenaars en trouwe bezoekers konden zich aanmelden, wat resulteerde in een serie van portretten.

Gezichten van de nacht – Fotogalerie de Gang, Haarlem.
ma. 26 feb – 20:00 – 24:00, di. 27 feb t/m vr 1 mrt– 10:00 – 17:00, za. 2 mrt – 10:00 – 22:00, zo. 3 mrt – 12:00 – 17:00.


Ook nu te zien: Express Yourself in het Rijksmuseum, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam