Museum Arnhem: Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen

0
Museum Arnhem
Brian en Buddy, Tuscon © Tony Docekal

Stel je voor dat elke dag een zoektocht is naar een plek die je ’thuis’ kunt noemen. Bas Timmer, ontwerper van de ‘Sheltersuit’, en fotograaf Tony Dočekal hebben samen honderden Sheltersuits – een kledingstuk dat verandert in een slaapzak – uitgedeeld aan mensen die dak- of thuisloosheid ervaren. In de gratis toegankelijke tentoonstelling Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen in De Koepel van Museum Arnhem ontmoet je enkelen van deze personen. Deze ‘unsheltered moments’ nodigen je uit tot reflectie op deze wereldwijde realiteit en tot een dieper begrip van menselijke veerkracht en verbondenheid.

Museum Arnhem
Eva, Los Angeles © Tony Docekal

Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de Nederlandse Dennis die na vier jaar eindelijk zijn plek heeft gevonden, de 70-jarige Eva die in haar auto in LA woont en veteraan Brian die met zijn pitbull Buddy in een tentenkamp in Tucson verblijft. Elk verhaal vertelt niet alleen over de uitdagingen, maar ook over de kracht om hoop en positiviteit te vinden in uitdagende omstandigheden.

Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen 
t/m 10 maart 2024
De Koepel van Museum Arnhem
Utrechtseweg 87, Arnhem

Ook nu te zien: Felipe Romero Beltrán – Dialect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam