Binnenkort: Deborah Turbeville – Photocollage

0
Deborah Turbeville
Deborah Turbeville Untitled, uit de serie Commedes Garçons, Passage Vivienne, Parijs, Frankrijk, Nov 1980 ©Deborah Turbeville /MUUS Collection

In maart 2024 toont Huis Marseille het eerste grote retrospectief van de Amerikaanse kunstenaar Deborah Turbeville (Stoneham, 1932-New York, 2013). De tentoonstelling bevat een grote selectie aan vintage collages, unieke werken waarvan een deel nooit eerder werd getoond. Met haar onvergelijkbare, dromerige en melancholische beelden gaf Turbeville in de jaren 1970 en 1980 een nieuwe impuls aan de (mode)fotografie. De tentoonstelling Photocollage brengt voor het eerst beelden uit haar belangrijkste series samen, waaronder uit Bathhouse (1975), École des Beaux-Arts (1977), Unseen Versailles (1982) en Studio St. Petersburg (1995-96)

Deborah Turbeville –  Photocollage
16 maart t/m 16 juni
Huis Marseille
Keizersgracht 401, Amsterdam

Ook te zien: Anton Corbijn: MOØDe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam