Anton Corbijn – MOØDe  

0
Anton Corbijn
Tom Waits, Santa Rosa, 2004 © Anton Corbijn

In de tentoonstelling MOØDe presenteert Anton Corbijn (Strijen, 1955) foto’s uit zijn omvangrijke oeuvre waarin hij de cross-over verkent tussen fotografie en de modewereld. Ruim tweehonderd foto’s van de bekende fotograaf en documentaire maker zijn te aanschouwen. De naam van de tentoonstelling is een combinatie van de woorden ‘mood’ en ‘mode’.  

De foto’s van Corbijn zijn kenmerkend door het gebruik van hoog contrast en de bijzondere lichtinval. Aangevuld met een originele compositie, houden Corbijns foto’s je aandacht vast. Hij beschouwt zichzelf als een mengvorm van een klassieke portretfotograaf en een documentair-fotograaf die de mens vastlegt in zijn eigen omgeving en omstandigheden. De tentoonstelling was eerder in België te zien, maar vanwege de Covid-19 maatregelen bleven veel Nederlanders afwezig.  

In de tentoonstelling MOØDe zijn ook portretten te zien die Corbijn maakte van o.a. Kate Moss, Tom Waits, Alexander McQueen en Naomi Campbell. Met MOØDe bewijst Anton Corbijn dat mode overal is: ”Ik fotografeer vooral persoonlijkheden, maar mode hoort er steeds meer bij. We nemen allemaal ’s ochtends een beslissing over wat we aan zullen trekken, al is het maar een hoed of een zwart T-shirt. Mode is niet altijd met hoofdletters gespeld.”  

Anton Corbijn – MOØDe  
22 december 2023 – 12 mei 2024 
Cobra Museum 
Sandbergplein 1, Amstelveen 

Het boek is in 2020 uitgekomen, lees meer over Anton Corbijn op onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam