Albarrán Cabrera: Photographic Syntax

0
Albarrán Cabrera
© Albarrán Cabrera

IBASHO in Antwerpen presenteert een tentoonstelling van het Spaanse fotografenduo Albarrán Cabrera. De werken omspannen een periode van tien jaar, van beelden gemaakt tijdens hun vele bezoeken aan Japan tot hun recente abstracties van gepolariseerd licht. Photographic Syntax is te zien van 27 januari tot 10 maart.

In hun werk versmelt het kunstenaarsechtpaar Angel Albarrán en Anna Cabrera traditionele fotografische processen, zoals platinum, palladium, cyanotypie of gelatine silver, met inventieve materialen of zelfs zelfontwikkelde methoden, zoals het monteren van Japans gampi papier met pigmenten bovenop bladgoud. Op basis van deze vindingrijkheid vertonen hun foto’s veel meer parameters dan alleen het beeld zelf. Voor Albarrán Cabrera zijn foto’s niet alleen beelden, maar ook fysieke objecten. De textuur, kleur, afwerking, tonen; zelfs de rand van een afdruk geeft extra informatie aan de kijker.

Albarrán Cabrera
© Albarrán Cabrera

De tentoonstelling is gebaseerd op het kunstenaarsboek ‘Photographic Syntax’ dat eerder werd gepubliceerd door the(M) éditions & IBASHO. Hierin onthullen Albarrán en Cabrera wat fotografie voor hen betekent en hoe ze erin zijn geslaagd hun fotografische syntaxis uit te breiden.

Albarrán Cabrera – Photographic Syntax
​27 januari – 10 maart 2024
​IBASHO Gallery
​Tolstraat 67, Antwerpen

Albarrán Cabrera
© Albarrán Cabrera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam