Josef Koudelka – Next

0
Josef Koudelka
Josef Koudelka, Hand and wristwatch, Prague, August 1968. © 2023 Josef Koudelka/Magnum Photos and courtesy the Josef Koudelka Foundation

Josef Koudelka (1938) heeft in zijn al meer dan zestig jaar durende carrière een bijzonder scala aan fotografische onderwerpen vastgelegd – van zijn vroege theaterwerk tot zijn baanbrekende project over de Roma en een legendarische reportage van de Sovjet-invasie van Praag in 1968, tot de eenzaamheid van ballingschap en de vaak verwoestende impact die mensen kunnen hebben op het landschap. Ze zijn allemaal verzameld in deze visuele biografie en tonen zo Josef Koudelka’s evolutie als kunstenaar in de context van zijn levensverhaal en werkproces. Melissa Harris, schrijfster, redactrice en curator, interviewde hem honderden uren over een tijdsbestek van bijna tien jaar en hield lange gesprekken met zijn vrienden, familie, collega’s en medewerkers over de hele wereld. Zo wist ze een diepgaand portret te maken van zowel de mens Koudelka als zijn fotografie. Daarmee geeft ze een ongekende blik in het leven van deze op zijn privacy gestelde fotograaf. Next is geïllustreerd met een brede selectie foto’s, waaronder veel biografische en achter-de-schermen-beelden uit Koudelka’s leven, maar ook iconisch werk uit zijn oeuvre van de jaren 1950 tot nu.

Josef Koudelka – Next
Melissa Harris
Aperture en Magnum Foundation
(https://aperture.org/books/)
$ 50,-

Josef Koudelka

Ook onlangs verschenen: Bart Koetsier – Noctambule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam