Gemoedsrust dankzij LaCie Recovery Service

Of je nu fotografeert of filmt als hobbyist of om er je brood mee te verdienen, je met veel moeite en zorg gemaakte opnames zijn onvervangbaar. Natuurlijk maak je geregeld een back-up van je bestanden, maar wat doe je als er iets gebeurt met je harde schijf? LaCie biedt een geweldige oplossing.

0

Het maken van foto’s of filmopnamen is voor velen een geweldige hobby en voor een kleinere groep een manier om inkomsten te genereren. Zowel hobby- als professionele fotografen besteden veel aandacht aan de keuze van de perfecte camera en natuurlijk een aantal goed presterende objectieven. De verbindende factor tussen hobbyisten en professionals is dat hoewel het maken van opnamen een kick kan geven, de met veel zorg gemaakte opnamen toch het uiteindelijke doel vormen en daarom uitermate kostbaar zijn. Je bewaart je raw-bestanden die je als digitale negatieven moet beschouwen op de harde schijf. De huidige beeldsensoren leveren raw-bestanden met een enorme bestandsgrootte, en dan hebben we het nog niet eens over serieopnamen en filmopnamen in full hd of 4K. Je kunt hierdoor niet zonder een externe harde schijf.
Hoewel de SSD drive – zonder bewegende delen – wel in opkomst is, kleven er duidelijke bezwaren aan dit type opslagmedium. De capaciteit is in vergelijking met een harde schijf nog steeds heel beperkt terwijl de gemiddelde verkoopprijs vele malen hoger is. In de praktijk wordt daarom de harde schijf gebruikt door fotografen en cineasten die hun bestanden veilig willen opslaan.

LaCie Rescue data recovery service 2Big Dock Family
(c) Seagate

Dataverlies
Producten die een leven lang meegaan zijn heel zeldzaam en dat geldt natuurlijk ook voor een harde schijf, waarom zou je anders back-ups maken? In de praktijk zijn er echter diverse bedreigingen, soms vanuit onverwachte hoek, waardoor een harde schijf onleesbaar kan worden. Makers van virussen worden helaas steeds vindingrijker, en er kan ook dataverlies ontstaan door onder meer softwareproblemen, waterschade en impact door vallen. Menselijke fouten blijken echter de hoofdreden van dataverlies te zijn. Je zult vaak zien dat er problemen ontstaan nét voordat je een back-up wilde maken. Er is wel een oplossing in de vorm van bedrijven die de harde schijf repareren en leesbaar maken, maar de kosten zijn enorm hoog. LaCie, fabrikant van hoogwaardige opslagmedia, beseft hoe belangrijk de opnames van fotografen en cineasten zijn. Het bedrijf biedt daarom een geweldige oplossing in de vorm van de Rescue Data Recovery Service. Bij aankoop van de meest professionele externe harde schijven krijg je gedurende de looptijd van je garantie (tot maximaal vijf jaar) gratis toegang tot deze service waarbij de harde schijf, ongeacht hoe je data bent verloren, door experts worden hersteld. Kosten noch moeite worden gespaard om je belangrijke opnamen te redden. Een hele geruststelling om te weten dat de opnamen die je nooit meer over kunt maken goed beschermd zijn.

LaCie Rescue Data Recovery Service Rugged Secure
LaCie Rugged Secure (c) Seagate

Welke drives?
LaCie biedt op dit moment negen drives aan die met de Rescue Data Recovery Service worden geleverd. De dekkings-periode varieert per model.
LaCie Rugged SECURE – 2 jaar
LaCie Rugged USB-C* – 2 jaar
LaCie Rugged RAID Pro – 3 jaar
LaCie Rugged Thunderbolt USB-C – 3 jaar
LaCie DJI Copilot – 3 jaar
LaCie d2 Thunderbolt 3 – 5 jaar
LaCie 2big Dock – 5 jaar
LaCie 6big – 5 jaar
LaCie 12big – 5 jaar
*gefabriceerd na 1-4-2017

Kijk hier voor een overzicht van LaCie verkooppunten.

Hoe werkt de Rescue Data Recovery Service van LaCie?
De gratis bescherming gaat in zodra je de drive aanschaft, je kunt eenmalig gebruik maken van de service tijdens de dekkingstermijn. Bij het indienen van een claim word je van A tot Z begeleid en krijg je een eigen herstelspecialist/claimmanager toegewezen die al je vragen rechtstreeks kan beantwoorden. Je hebt ook altijd online toegang tot statusupdates. De transportkosten van en naar het Rescue Data Recovery Service Centrum in Nederland worden door LaCie betaald. LaCie probeert alle data te herstellen en gaat er vervolgens discreet mee om. De herstelspecialisten behalen een gemiddeld succespercentage van maar liefst 90%, maar er is toch geen garantie te geven dat de data kunnen worden hersteld. Als je bijvoorbeeld data hebt gewist en daarna overschreven met andere data kan de oorspronkelijke inhoud niet teruggehaald worden. Na afloop worden jouw opnamen (en de andere data) op een harde schijf of (gedurende 60 dagen) in de cloud geplaatst zodat je er weer over kunt beschikken.

Ontdek in onderstaande video nog een extra reden waarom je niets anders meer willen dan de professionele oplossingen van LaCie: de unieke Rescue Service

 

 Deze advertorial is gepubliceerd in Focus 5 – 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam