Cuny Janssen – The Binding Factor

0
Cuny Janssen
Lena en Rishi, Utrecht 2021 © Cuny Janssen

Sinds 2000 reist Cuny Janssen over de hele wereld om kinderen en hun omringende landschap te fotograferen. In The Binding Factor laat ze haar nieuwste werk zien: portretten van kinderen met hun volwassen-relaties – foto’s die ze de afgelopen jaren in haar eigen leefomgeving maakte – en een aantal landschappen.

Cuny Janssen
Vera-Linn en Jeanine, Amsterdam 2021 © Cuny Janssen

Cuny Janssens nieuwste portretten tonen haar belangstelling voor familiestructuren en hoe die er vandaag de dag uitzien. In moderne families en gezinnen – samengesteld, interraciaal, met verschillende godsdiensten, regenbooggezinnen – blijven traditionele rollen en functies bestaan. Er zijn nog steeds vaders, moeders, broers en zussen, grootouders en vrienden, ook in samengestelde en extended families. Co-existentie, fluïditeit en acceptatie van de ander staan vandaag meer centraal. In haar portretten maakt Cuny Janssen deze verschillende vormen van verbinding zichtbaar. In het bijzonder gaat haar aandacht uit naar de waardigheid van de mens als individu, met een karakter en eigen ideeën.

Bij de tentoonstelling is een publicatie uitgegeven: Cuny Janssen THE BINDING FACTOR. andriesse eyck publicaties, 2023. 

Cuny Janssen – The Binding Factor
t/m 10 maart 2024
Kranenburgh, Hoflaan 26, Bergen.

Cuny Janssen
Nkemakonam en Zeno, Amsterdam 2021 © Cuny Janssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam