Generation Z van start op vier locaties

0
Generation Z
© Lisandro Suriel - uit de serie Ghost Island

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020 heeft als titel GENERATION Z, en vindt plaats op vier locaties in Heerenveen en Groningen. Deze 27e editie gaat over het denkkader en de energie van de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995. Hoe staan ze in de maatschappij, hoe zien ze hun toekomst, wat zijn hun ambities? Door te focussen op hun grondhouding probeert Noorderlicht hun leefwereld inzichtelijk maken. Voor het festival is een scherpe selectie gemaakt, die een beeld geeft van een generatie die inzet op fundamentele emancipatieprocessen. Deelnemers van de hoofdtentoonstelling zijn: Elena Aya Bundurakis, Els Zweerink, Ine Lamers, Jan Stradtmann, Lavinia Xausa, Lena Kuzmich, Lisandro Suriel, Madeline Swainhart, Marie Lukasiewicz, Martine Stig, Massimiliano Rossetto, Amal Alhaag & Nadine Stijns, Nael Quraishi, Oktawian Jurczykowski, Oliver Ressler, Ra Solaris, Sebastian Steveniers, Sydney Rahimtoola, Tanya Klimovich, Tasio Bidegain, Tommy Smits & Daniel Dmyszewicz, Verena Blok, Viktor Naumovski, Sheng-Wen Lo en Pilvi Takala.

© Madeline Swainhart – uit de serie Can they mother me, if I let them
Generation Z
© Hassan Kurbanbaev – uit de serie Logomania (Young Curators)

Young Curators
Noorderlicht geeft een vervolg aan het mentorprogramma Young Curators, dat vorig jaar werd ingezet. Twee jonge curatoren stellen onder leiding van Noorderlicht een tentoonstelling samen in de Noorderlicht Studio, die thematisch flankeert aan het hoofdfestival. De curatoren zijn dit keer Sydney Rahimtoola en Hanane El Ouardani. Deelnemers zijn: Hassan Kurbanbaev, Karolina Wojtas, Malou Bumbum, Randa Maroufi, Shadman Shahid, Alicia Mersy, Ilyes Griyeb en Sarker Protick.

Futurama
Naast de open call voor het hoofdfestival plaatste Noorderlicht een internationale Open Student Call, waarin studenten die lens-based media gebruiken werd gevraagd om in één beeld een genuanceerd inzicht te geven van hun toekomstvisie, in het licht van de COVID-19-uitbraak. Deze beelden krijgen een plek in het festival onder de naam Futurama en geven zo een stem aan een generatie in uitzonderlijke tijden.

GENERATION Z
Noorderlicht internationaal Fotofestival 2020
Hoofdfestival
Museum Belvédère, Afslag BLV en Museum Heerenveen, Heerenveen
18 juli – 20 sep
Young Curators
Noorderlicht Studio, Groningen
4 juli – 20 sep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam