Arno – Photographs 1972 – 2022

0
Arno
© Danny Willems

Zanger Arno Hintjens overleed vorig jaar april op 72-jarige leeftijd. Danny Willems stond 50 jaar lang, als fotograaf en als vriend, aan zijn zijde. Een toevallige ontmoeting tussen twee jonge twintigers leidde tot een halve eeuw van ongeremde creativiteit, maar vooral van hechte kameraadschap. De mannen vonden elkaar in hun bewondering voor het bohemienleven en hun liefde voor rock- ’n-roll. Arno stond daarbij het liefst in de schijnwerpers, Danny bleef liever in de schaduw, achter zijn camera. Het aantal foto’s dat Danny van Arno maakte is ontelbaar.

In dit boek is een selectie verzameld, waarvan een deel voor het eerst te zien is. Met een overzicht van Arno’s carrière in meer dan 200 beelden, tientallen anekdotes en het volledige artwork van 1976 tot 2022, is dit boek een eerbetoon aan Arno en aan vriendschap. Fotograaf Stephan Vanfleteren schreef het voorwoord. Dit boek verschijnt bij de expositie Arno – The Show of Life in de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende, te zien van 19 december tot 21 mei 2024. Leve de mussels, vive les moules!

Arno – Photographs 1972-2022
Danny Willems
Hannibal Books
€ 64,50

Arno

Ook onlangs verschenen: Jurre Rompa – KEEPERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam