Ad van Denderen: Onderweg

0
Ad van Denderen
Spanje, 2001, © Ad van Denderen

Het boek Onderweg laat de ontwikkeling van Ad van Denderen zien als documentairefotograaf vanaf de jaren 1960 tot nu, in relatie tot nog steeds actuele maatschappelijke thema’s. Gedurende zijn carrière heeft hij consequent en aandachtig gewerkt aan grote en actuele maatschappelijke onderwerpen als apartheid, migratie en geopolitiek conflict. Hij deed dit in een herkenbaar handschrift, aanvankelijk verhalend en later meer conceptueel. Typerend voor het werk van Ad van Denderen is de intensiteit waarmee hij zich inleeft in anderen in lastige situaties. Hij verdiept zich steeds langdurig in zijn onderwerp en richt zijn camera op verhalen achter het dagelijkse nieuws in Nederland en ver daarbuiten, waaronder Tsjetsjenië, Iran, Israël en de Palestijnse Gebieden, Zuid-Afrika en Zuid-Europa. Van Denderens project Go No Go is in het verleden door het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam verworven en de opname van zijn archief in de collectie van het museum ligt in het verschiet.

De gelijknamige tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum is nog te zien tot en met 28 januari 2024.

Onderweg
Ad van Denderen
teksten: Birgit Donker, Bianca Stigter, Jenny Smets, Frits Gierstberg en Ad van Denderen
Lecturis i.s.m. Nederlands Fotomuseum
€ 45,-

Ad van Denderen
cover Onderweg, © Ad van Denderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam