Jurre Rompa: KEEPERS

0
Jurre Rompe
© Jurre Rompa

Er zijn er meer van dan je denkt: Amsterdamse bijenvolken. Op de meest onverwachte plekken in de stad vind je bijenkasten; op daken van luxe hotels als The Grand en Waldorf Astoria; of bovenop een wonderlijk kunstwerk aan een drukke weg in het Oostelijk Havengebied (de imker komt er door op een knop te drukken waarna er een ladder tevoorschijn komt). Maar ook bij de Universiteit van Amsterdam, in de Hortus Botanicus, tussen het groen bij de Gaasperplas, op balkons, op scholen, op de zestiende verdieping van een kantoortoren op de Zuidas… en natuurlijk mag het dak van de Bijenkorf niet ontbreken. Portret- en documentairefotograaf Jurre Rompa toont op filmische wijze de mysterieuze wereld van de stadsbijen en hun imkers, die met veel tijd, denkwerk en liefde voor hun insecten zorgen. Rompa ontving met de bijenfoto’s de tweede prijs in de categorie Natuur en Wetenschap bij de Zilveren Camera 2020.

KEEPERS
Jurre Rompa
Lecturis
€ 38,50

Jurre Rompa

Ook net verschenen: Bart Koetsier – Noctambule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam