Canon opzoek naar het beste in fotojournalistiek 2021

Canon kondigt de opening van de Canon Female Photojournalist Grant en de Canon Video Grant aan. Beide beurzen zijn in samenwerking met Visa pour l’Image, een van ’s werelds toonaangevende festivals voor fotojournalistiek.

0
Canon

Canon Female Photojournalist Grant
Dit jaar wordt deze beurs voor de 21ste keer uitgereikt. Het maakt belangrijke maatschappelijke thema’s zichtbaar via fotojournalistiek. De beurs is voor een fotografe die op een bijzondere manier een bijdrage heeft geleverd aan de fotojournalistiek. De winnares ontvangt naast de beurs ook steun van Canon en Visa pour I’Image bij haar volgende project.
Fotografe Sabiha Çimen, winnares van vorig jaar, zal vanwege de pandemie haar werk ‘ Hafiz: Guardians of the Qur’an’ volgend jaar presenteren.

Canon Video Grant
Deze prijs is nog redelijk nieuw en wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De prijs is voor degenen die een sociaal, cultureel of economisch onderwerp in documentaire vorm onder de aandacht willen brengen. Het ondersteund nieuw talent bij het maken van een korte, creatieve documentairefilm. De winnaar wordt in juni bekend gemaakt en ontvangt natuurlijk de beurs, maar ook een Canon uitrusting ter ondersteuning van de productie van de creatieve documentairefilm.
Vorig jaar ontving de Frans-Zwitserse fotograaf en filmmaker Michaël Zumstein als allereerste de Canon Video Grant. Sindsdien is hij begonnen aan een korte documentaire genaamd Bangui la coquette, over de organisatie van Miss Centraal-Afrikaanse Republiek.

Voor meer informatie en om mee te doen ga naar: www.visapourlimage.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam