Anton Corbijn: MOØDe, tentoonstelling en boek

0
Anton Corbijn
Elijah Hewson and Sian Evans, U2, France, 2016 © Anton Corbijn

In de wereldwijde modecultuur en -industrie speelt fotografie een grote rol. Ontwerpers gebruiken fotografie om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. Deze beelden bepalen in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken. Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn presenteert in MOØDe foto’s uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross over opzoekt tussen fotografie en de modewereld. Hierbij omarmt hij de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin. De tentoonstelling bevat rond de tweehonderd foto’s, waarvan vele voor de eerste keer zijn te zien. Maar ook de inmiddels iconische portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen en Naomi Campbell ontbreken niet.

Bij de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek.

Anton Corbijn – MOØDe
26 sep t/m 10 jan 2021
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist (B)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam