David Corio: Framing the Beat

0
David Corio
Public Enemy, Hyde Park, London, England (November 2, 1987) © David Corio

David Corio staat bekend om zijn portretten en concertfotografie. Hij heeft de meest invloedrijke iconische muzikanten, van hiphop tot punkrock, voor zijn lens gehad. Om er een paar te noemen: Public Enemy, Nina Simone, Bob Marley, B.B. King, Nick Cave, PJ Harvey, The Cure, Run DMC en Grace Jones. David Corio krijgt veel energie van het werk dat hij doet, omdat hij niet zomaar mensen mag fotograferen, maar mensen waar hij echt van onder de indruk is.
De punkrock-beweging in Londen tekent het begin van David Corio’s carrière. In die tijd maakte hij foto’s van optredende bandjes en artiesten. Die foto’s moest hij diezelfde nacht nog ontwikkelen en afdrukken, zodat hij ze de volgende ochtend naar zijn opdrachtgever kon brengen. Zijn werk staat op meer dan vijfhonderd lp-hoezen en hij werkte voor verschillende tijdschriften, waaronder The New York Times en Rolling Stone.

David Corio – Framing the Beat
tot 6 jan 2024 | Elliott Gallery Tussen de Bogen 91, Amsterdam

Ook nu te zien: Carlijn Jacobs: Sleeping Beauty

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam