Carlijn Jacobs: Sleeping Beauty

0
Carlijn Jacobs
© Carlijn Jacobs

Binnenkort start in Foam de eerste solotentoonstelling van de internationaal erkende modefotograaf Carlijn Jacobs. Deze Nederlandse fotograaf werkt met de meest toonaangevende merken en beroemdheden van dit moment. Zo heeft Jacobs de albumhoes van Beyonce’s Renaissance gefotografeerd. In haar foto’s komen vaak de thema’s transformatie en escapisme naar voren. Jacobs biedt een vluchtroute, weg uit het hedendaagse leven. Zij wil de realiteit ‘beautifyen’, en zo een wereld vormgeven die nog niet bestaat.

Carlijn Jacobs haalt haar inspiratie uit de beeldtaal van de jaren tachtig en negentig. In de kleurrijke beelden die zij schetst, speelt de duistere, surrealistische ondertoon een belangrijke rol. Hiermee creëert ze een heel eigen stijl binnen de modewereld. En die stijl blijkt een succes, ook modemerken als Gucci, Louis Vuitton en Versace staan voor haar in de rij.

Carlijn Jacobs
© Carlijn Jacobs

De tentoonstelling is een combinatie van werk gemaakt in opdracht van de verschillende modehuizen en haar eigen werk, dat in deze tentoonstelling in première gaat. Ook experimenteert ze momenteel met AI, waarmee fantasie van de fotograaf tot een hoogtepunt komt: niets is nog onmogelijk. Jacobs nodigde de Nederlandse kunstenaar en ontwerper Sabine Marcelis uit om diens associaties bij de foto’s te vertalen naar designs die de tentoonstellingsruimte verrijken. Zo creëren Jacobs en Marcelis gezamenlijk hun ultieme droomwereld.

Carlijn Jacobs – Sleeping Beauty
6 okt t/m 21 jan 2024 | Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam

Ook nu te zien: Japan op de gevoelige plaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam