Focus Fotowedstrijd – de mooiste beelden

0
Focus Zomerwedstrijd
© May van den Heuvel

De zomer: van prachtige natuur naar mensen op straat. Van fel zonlicht naar donkere ruimtes. De zomer van 2023 heeft veel aan ons laten zien. Tijdens de fotowedstrijd met als thema: Zomer 2023 hebben verschillende Focuslezers foto’s ingestuurd met hun eigen beeld van deze zomer.

De winnaar van deze wedstrijd is May van den Heuvel. Hij heeft een prachtig drieluik gemaakt met zijn interpretatie van de zomer. Hiervoor heeft hij een bijzondere fotografische techniek gebruikt. Lees hier meer over in de nieuwe editie van Focus Magazine, waarin zijn foto’s staan gepubliceerd.

Naast deze terechte winnaar lichten wij, in willekeurige volgorde, vier andere foto’s uit. Onze redactie is namelijk zeer onder de indruk van de verschillende zomerbeelden.

© Wim Creemers

Wim Creemers: “De Wadden, Terschelling, Oerol, zon, heel veel zon, wind, water en bij de Betonning de jachthaven. Jachten in allerlei kleuren, formaten en stijlen. Deinen, dobberen, zwieren, hangen scheef, recht en dan toch weer scheef naar de andere kant. Een stilleven in beweging, kleuren van de boten, het water en de lucht veranderen constant. Waar moet je naar kijken, focussen of, of toch gewoon wegdromen? Kijken door mijn oogharen, tegen de zon in, warmte, een bries, een schreeuw van een meeuw.”

© Ron Noordenbos

Ron Noordenbos: “Een zomers tafereel: straatmuzikanten krijgen spontaan versterking van een meiske met een gitaar. Haar vreugde bij het meespelen is goed zichtbaar.” 

Focus Zomerwedstrijd
© Madelief de Korte

Madelief de Korte: “Voor de meeste mensen voelt de zomer als een heerlijke periode waarin je even tot rust kan komen. Voor mij gaat deze zomer er toch heel wat anders uitzien. Het wordt de eerste zomer zonder mijn vader. Op 23 april 2023 is hij namelijk overleden aan kanker. Hij heeft er 2,5 jaar enorm hard tegen gevochten maar helaas was deze strijd niet te winnen. Ondertussen heb ik kostte wat het kost geprobeerd mijn studie (Professionele bachelor fotografie) af te maken aan het Luca School of Arts te Brussel zoals hij had gewild. Dit heb ik gedaan door middel van mijn verwerkingsproces vast te leggen. In mijn beelden kwam het geïsoleerde, de eenzaamheid, zelfbescherming en de lichte en donkere momenten naar voren. Hetgeen dat ik allemaal voelde en nog steeds voel. Mijn beeld ziet er in eerste instantie uit als een esthetisch mooie foto, echter voel je dat er een bepaalde isolatie en leegte in zit. Het is gemaakt in de Lommelse Sahara. Lommel was een plek waar mijn vader, moeder en ik regelmatig kwamen om mij af te zetten op de trein naar Brussel. Vaak waren we net te laat voor de trein en gingen we daar even lekker ontspannen samen.”

Focus Zomerwedstrijd
© Jeanette Vlasman

Jeanette Vlasman: “Deze foto laat de kracht van de natuur in deze zomer zien. In tweevoud dan wel. Enerzijds het beeld van de gevolgen van de ongekend krachtige zomerstorm, die onder andere vele bomen heeft geveld. Tegelijkertijd het beeld van na de storm. Kinderen die spelen bij zo’n omgevallen boom. Ontdekken, zicht krijgen op wat zich normaal gesproken onder de grond bevind, hun eigen krachten meten, klimmen en balanceren. Natuur in tweevoud. Een bijzondere gebeurtenis in de zomer van 2023.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam