Internationale Fotobiënnale Oostende

Tot en met 12 november kun je nog genieten van de tweede editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende met o.a. Mous Lamrabat, Joel-Peter Witkin, Julia Fullerton-Batten en Marie Wynants.

0
Fotobiënnale Oostende
© Nick Decombel Fotografie

Kunst en cultuur zitten verweven in het DNA van het Belgische Oostende. In deze tweede editie van de Internationale Fotobiënnale exposeren meer dan 30 nationale en internationale fotografen in tal van binnen- en buitenlocaties, waarbij connectie met andere kunstvormen fungeert als rode draad. De bekende Amerikaanse fotograaf Joel-Peter Witkin stelt tijdens de Fotobiënnale Oostende zijn werk tentoon in Fort Napoleon. Gefascineerd door lelijkheid probeert Witkin in zijn werken de schoonheid ervan te verheerlijken wat resulteert in een interessant, soms schokkend schouwspel. Veel van zijn werken hebben een link met kunst uit het verleden, waardoor ze perfect passen binnen het thema van deze editie. Op deze locatie vind je ook een dubbeltentoonstelling van het Belgische fotografenkoppel Tony Le Duc en Diane Hendrikx. Hun visies op fotografie worden geconvergeerd tot één geheel. De één pionier op het vlak van internationale food photography die net als een schilder zijn kader vult met een doordachte compositie van het gerecht. De ander een veel gevraagde experte op vlak van lifestylefotografie. 

Fotobiënnale Oostende
Expositie Joel-Peter Witkin © Nick Decombel Fotografie

De Belgische rising star Marie Wynants exposeert in Het James Ensorhuis. Zij maakte onder andere de platenhoezen voor Angèle, Charlotte De Witte, Tamino en Oscar & The Wolf. Daarnaast kreeg ze ook al bekende merken zoals Delvaux, Ann Demeulemeester, Chanel en Fujifilm voor haar lens. De link naar elegantie is nooit ver weg, een absolute must voor de fotografe. Ook het werk van Athos Burez is hier te bezichtigen. Een camera geeft de jonge fotograaf naar eigen zeggen een groter gevoel van vrijheid dan een verfkwast, en toch is de invloed van de schilderkunst nooit ver weg. 
Het verfrissende en humoristische werk van Marokkaans-Belgisch toptalent Mous Lamrabat is te bewonderen in het Leopoldpark. Met zijn multicultureel surrealisme brengt hij elementen van zijn twee culturele identiteiten met elkaar in verband. Mous kiest hierbij zorgvuldig universeel herkenbare symbolen om een vloeiend visueel verhaal te creëren dat door iedereen kan worden begrepen. Andere (inter)nationale artiesten die je kunt zien bij de Fotobiënnale Oostende zijn o.a. Aglaia Korad (OT), Jenny Boot (NL), Julia Fullerton-Batten (GB), Bára Prášilová (HU), Aglaia Konrad (AUT) Jenny Ymker (NL), Luca Izzo (IT), Soo Burnell (UK), Olivier Valsecchi (FR) en Stefano Bonazzi (IT).

Fotobiënnale Oostende
@ Nick Decombel Fotografie

De buitenlocaties en galerijen zijn gratis te bezoeken, voor de binnenlocaties zijn tickets te koop.

Internationale Fotobiënnale Oostende
t/m 12 november 2023
Meer informatie vind je via de website van Visit Oostende of via fotobiennale.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam