Vincen Beeckman: Ping Pong

0
Vincen Beeckman
© Vincen Beeckman

Vincen Beeckman is een fotograaf die mensen met elkaar verbindt. Zijn leven staat bol van toevallige ontmoetingen, die uitgroeien tot jarenlange relaties. Ping Pong is Beeckmans eerst grote museale tentoonstelling en geeft een inkijk in vier langlopende projecten die grotendeels gelijktijdig zijn gegroeid. Cracks is een veelzijdige kennismaking met een groep dakloze mensen die in de buurt van Station Brussel-Centraal leven. Beeckman geeft hun wegwerpcamera’s, waardoor een waardevolle uitwisseling ontstaat. Samen maken ze een boek en tentoonstellingen. Les Intimes volgt het levensverhaal van een familie uit Bergen. Beeckman speelt de rol van familiefotograaf en wordt uitgenodigd voor elke belangrijke gebeurtenis: een verjaardag, een verhuizing, een huwelijk en zelfs een begrafenis.

Vincen Beeckman
© Vincen Beeckman

La Devinière is een centrum voor psychotherapie in de buurt van Charleroi waar mensen met een psychische aandoening samenleven. Hier is Beeckman al jarenlang kind aan huis om samen te feesten, spelen en creëren. Op uitnodiging van FOMU verdiept Beeckman zich in de culturele scene rond Studio Palermo, een multidisciplinair ontwerpbureau in Antwerpen dat tattoo art, illustratie, muziek en mode samenbrengt. De ene ontmoeting leidt Beeckman naar de volgende. Het resultaat van deze dynamiek is een caleidoscopisch en eigenzinnig beeld van de havenstad. Het boek Pong Ping, dat bij de tentoonstelling verschijnt, is voor € 39,50 verkrijgbaar in de museumshop.

Vincen Beeckman – Ping Pong
t/m 8 okt
FOMU Antwerpen
Waalsekaai 47, Antwerpen, België

Ook nu te zien: New Horizons – Rijksmuseum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam