Mous Lamrabat: Blessings from Mousganistan

0
Mous Lamrabat
Mashallah with extra cheese, 2021 © Mous Lamrabat/ Loft Art Gallery

De foto’s van Mous Lamrabat zijn surrealistisch, soms subtiel provocerend, maar altijd kleurrijk en speels. Hij gebruikt esthetiek en humor om krachtige, nieuwe verhalen te creëren rondom gevoelige onderwerpen zoals racisme, religie en vrouwenrechten. In de wereld van Mous hebben mensen elkaar vredig lief, ongeacht hun afkomst of ambities.

Dit is de ervaring die hij wil overbrengen in de tentoonstelling: je stapt de fascinerende utopie binnen die de kunstenaar heeft gecreëerd in het museum. Hij vraagt en dwingt zelfs soms de bezoeker om anders naar de beelden te kijken. Zoals naar de enorme lensvormig afgedrukte samengevoegde beelden (superimpose-techniek) of de vacuümgetrokken portretten rond een Nike-logo en de iconische M van McDonalds, die de fotograaf in zijn beeldtaal heeft verwerkt.

Mous Lamrabat
X-Rated#1, 2017 © Mous Lamrabat/ Loft Art Gallery

Door deze bekende symbolen en beelden te vervormen, deconstrueert Lamrabat het idee over wat ‘normaal’ is. In het laatste deel van de tentoonstelling sieren universele gebedsvlaggen met liefdevolle beelden de ruimte. Deze installatie is zijn reactie op de continue vluchtelingenstroom uit alle delen van de wereld.

Mous Lamrabat – Blessings from Mousganistan
t/m 16 okt
Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam

Nu ook te zien: De Magie van Polaroid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam