Giedo van der Zwan – Pier to Pier

0
Pier to Pier
© Giedo van der Zwan

Op het bovendek van de Pier in Scheveningen staan 20 levensgrote prints opgesteld van fotograaf Giedo van der Zwan. De selectie komt uit zijn fotoproject Pier to Pier dat de moderne badcultuur van Scheveningen op een heel persoonlijke wijze in beeld brengt.

Het strand en de zee van Scheveningen heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen. Prominente Hagenaars hadden vroeger een eigen badhuisje op het strand. Maar voor de vissers die voor hun bestaan afhankelijk waren van het water, zat de zee vol gevaar.

Pier to Pier
© Jos van der Zon

De opa van Giedo van der Zwan had in de badplaats een viskraam en zijn vader groeide er op. Ook Giedo zelf bracht zijn jeugd door aan de rand van Scheveningen en woont er inmiddels weer. De laatste anderhalf jaar heeft hij er in alle seizoenen de stroom toeristen vastgelegd die de badplaats dagelijks bezoeken. Giedo fotografeerde op het strand, op de boulevard en op de Pier zelf. Met humor en een goed oog voor compositie heeft hij de sfeer van de inmiddels 200jarige badplaats weten te vangen.

Pier to Pier is nog t/m 31 juli te zien. Meer foto’s vind je in het gelijknamige boek
met een voorwoord van Gerard Wessel.
www.piertopier.nl

Pier to Pier
© Giedo van der Zwan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam