VR-ervaring Walzer

0
Walzer
Still uit Walzer © NL12, Leo Erken en Frieda Gustavs

In de VR-ervaring Walzer maak je een reis door een landschap van duizenden vrouwenfoto’s uit de eerste feministische golf (1850-1940). De soms meer dan 100 jaar oude foto’s krijgen zo een nieuw leven en een nieuwe betekenis. De onbekende foto’s zijn verzameld uit privécollecties, of gevonden op Marktplaats en rommelmarkten. Duizenden persoonlijke vrouwengeschiedenissen zaten verstopt in dozen en albums. Door deze foto’s in drie dimensies in elkaar te laten overvloeien, kunnen hun verhalen eindelijk gehoord worden. Stemmen fluisteren, zingen, schreeuwen en vertellen verhalen, liedjes en gedichten in acht verschillende talen. Als bezoeker maak je je eigen reis door het fotolandschap dat je helemaal omringt, en bepaal je zelf welke portretten je wilt benaderen. Het intelligente VR-werk reageert daarbij op de bewegingen van de kijker.

Walzer werd gemaakt door Frieda Gustavs en Leo Erken, met technische ondersteuning van Cris Mollee en Malou Minkjan.

Walzer – Leo Erken, Frieda Gustavs / NL, 2022 / 10 Min.
31 mei t/m 7 jun | Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam