Indra Moonen – Now you see me, now you don’t

0
Indra Moonen
© Indra Moonen

De natuur rondom de Franse Somme en Verdun kenmerkt zich door een glooiend landschap van akkers en bossen. Maar het vele graan en de talrijke bomen kunnen de gruwelijkheden van de Eerste Wereldoorlog niet verhullen. Talloze bomkraters en loopgraven liggen, zelfs na ruim honderd jaar, nog zichtbaar verscholen in de uitgestrekte bossen. Gefascineerd door dit gegeven is Indra Moonen deze landschappen gaan opzoeken en fotograferen. De opnamen drukt ze via zelfgemaakte emulsies in monochrome kleuren op handgeschept papier af. Naast deze landschappen laat Moonen ook een reeks zelfportretten zien. Een heel persoonlijke serie, waarin haar eigen kwetsbaarheid en vergankelijkheid centraal staan. Indra werkt met oude foto- en druktechnieken om de melancholische sfeer die ze opzoekt te accentueren. Daarnaast omarmt Indra Moonen de traagheid van het werken met dergelijke procedés, omdat zo de beleving van het maken zelf veel intenser wordt, in tegenstelling tot de vluchtige wereld waaraan zij in dit landschap probeert te ontsnappen.

Op 28 mei 13.00 uur geeft Indra een demonstratie van het fotografische (natte plaat) collodiumprocedé.

Indra Moonen – Now you see me, now you don’t
t/m 2 jun
Fotomuseum aan het Vrijthof, Vrijthof 18, Maastricht

Ook nu te zien: Uniform – Kunsthal Helmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam