Sanja Marušić – Out of This World

0
Sanja Marušić
With You (2020) © Sanja Marusic

Het Nederlands Fotomuseum toont de eerste solotentoonstelling van de Kroatisch-Nederlandse kunstenaar Sanja Marušić (1991). Uit de eigen collectie van het museum is een selectie te zien uit de series Figures under the Sun (2019-2020) en Flowers in December (2015-2016). Uit deze laatste serie is ook een werk opgenomen in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie.

De beelden van Sanja Marušić zijn kleurrijk, verhalend en persoonlijk en vormen tegelijkertijd een werelds universum op zich. Haar werk is geworteld in analoge en digitale fotografie, waarbij technieken uit film, schilder- en collagetechnieken worden geintegreerd in mixed mediakunst. Door middel van fotografie creëert Marušić miniatuurvoorstellingen, waarin een menselijke figuur (meestal Marušić zelf) beweegt door surrealistische landschappen. De uiteindelijke beelden zijn vaak buitenaards en dromerig. Als een ware escapist betreedt ze een alternatieve droomrealiteit en laat het publiek de alledaagse realiteit even vergeten. Sanja Marušić zet je aan het denken, prikkelt je fantasie en daagt je uit om een verhaal te vertellen op basis van de beelden die ze presenteert.

Sanja Marušić
With You (2020) © Sanja Marusic

Sanja Marušić – Out of This World
t/m 18 juni, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Ook nu te zien: Milan Gies – Bernard, in het Museum van de Geest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam