Bas Meelker – Verstilling

0
Bas meelker

Bas Meelker is een bekende landschapsfotograaf uit Groningen. Hij voelt zich verbonden met het noorden van Nederland, waar hij opgroeide en nog altijd woont. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie. Toen Meelker begon te fotograferen, ging het hem niet alleen om het buiten zijn en het genieten van de natuur. Het was ook een uitlaatklep; een ontsnapping uit de dagelijkse hectiek.

In Verstilling toont Bas de mooiste landschapsfoto’s die hij de afgelopen twintig jaar maakte in Nederland. Hierbij vertelt hij zijn eigen verhaal. Hoe hij het maken van zijn foto’s beleeft. Wat hem drijft. Hoe landschapsfotografie heeft hem op mentaal vlak een beter mens heeft gemaakt. Het geduld, dat hij als landschapsfotograaf soms moet opbrengen om te wachten op dat ene moment, leert hem om ook in het dagelijks leven wat meer de tijd te nemen. Tijd voor het overdenken van dingen, het nemen van beslissingen of om zaken vanuit een ander perspectief te kunnen beoordelen.

Verstilling
Bas Meelker
Voorwoord: Kirsten Schuijt (directeur van WWF International)
uitgever Zilt
€39,99

Bas Meelker

Kijk hier voor een artikel over gebruik van filters bij landschapsfotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam