Milan Gies: Old Love

0
Milan Gies
© Milan Gies

In de serie Old Love, nu voor het eerst te zien, toont Milan Gies paarden die zich, soms al vijftien jaar, in speciale pensions of rusthuizen bevinden. In plaats van een paard vanwege een blessure of ouderdom af te schrijven, gunnen deze eigenaren hun paard een welverdiend pensioen. Het was voor Gies bijzonder om weer in de stallen te staan en met zijn kennis van vroeger als springruiter naar paarden te kijken, maar nu met een camera in de hand. Hij fotografeerde de oude paarden in een studio die hij opbouwde in de stallen of schuren waar de dieren wonen. In de foto’s laat Gies de mooie lichamen en houdingen van de paarden zien, tegen een neutrale donkere achtergrond. Hierdoor hoopt hij de context zoveel mogelijk weg te halen en de kijker uit te nodigen om de dieren te zien zoals ze zijn.

Milan Gies – Old Love
t/m 5 mrt 2023, Purmerends Museum (i.s.m. Gallery Club) Kaasmarkt 20, Purmerend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam