Judith Joy Ross – Portretten van Amerika

0
Judith Joy Ross
Mona Park, Allentown, Pennsylvanië, 1982. Foto: Judith Joy Ross, Courtesy Galerie Thomas Zander

Fotomuseum Den Haag presenteert de komende maanden een groot retroperspectief van het werk van de Amerikaanse fotograaf Judith Joy Ross (1946). Sinds de jaren 80 fotografeert Ross mensen uit alle lagen van de samenleving: van spelende kinderen in het park tot leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Grote thema’s als burgerrechten, armoede, racisme en immigratie komen daarbij impliciet aan bod. Met haar camera laat Judith Joy Ross het verschil in maatschappelijke status verdwijnen en ontstaat er een vorm van gelijkwaardigheid tussen alle geportretteerden zoals alleen Ross dat lijkt te kunnen. Met haar aanpak van de fotografie als democratiserend medium plaatst zij zich in de traditie van grote fotografen als Lewis Hine, August Sander en Diane Arbus.

26 nov t/m 26 mrt 2023
Fotomuseum den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam