Flip Franssen – Panorama Rivierenland

0
Flip Franssen
Dijkhuisje langs de Maas © Flip Franssen

Flip Franssen is al ruim veertig jaar werkzaam als fotograaf voor dagbladen en tijdschriften. Daarnaast maakt hij geregeld vrije en documentaireproducties. In dit boek staat hij stil bij de ontwikkelingen in het landschap waarin hij is geboren en getogen en waar hij een sterke band mee heeft – het Rivierenland. Een landschap dat continu in beweging is, maar waarin op sommige plaatsen de tijd ook stil lijkt te staan. Waar je ook bent in dit gebied, in de delta van Maas en Rijn – het water is nooit ver. De foto’s van Franssen, zowel in kleur als zwart-wit, hebben hun herkomst zowel uit opdrachten als eigen, vrij werk. In tien hoofdstukken, elk met een inleidende tekst van auteur Wim Huijser, zien we hoe de bewoners leven met de afzonderlijke rivieren, de gevolgen van hoog en laag water, hoe dijken worden verhoogd en er windmolens verschijnen. Het water zorgt voor werkgelegenheid, maar ook voor vertier, zoals het zwemmen in de zomer en schaatsen in de winter. En vooral maakt Flip Franssen met zijn beelden duidelijk hoe mooi dit stukje Nederland is.

Panorama Rivierenland – Flip Franssen
tekst: Wim Huijser
Pictures Publishers
€ 24,95

Flip Franssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam