Ilona Langbroek & Paul Cupido – Traces

0
Ilona Langbroek
Daydreams, 2021 © Ilona Langbroek

Traces is een duo-tentoonstelling met fotografie en videokunst van Ilona Langbroek en Paul Cupido. Langbroek onderzoekt op een bijna poëtische wijze haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). Nederland kent een lange geschiedenis met de voormalige kolonie en dat heeft vele sporen nagelaten. Langbroeks werk gaat over de verloren identiteit van haar familie en de daarmee gepaard gaande onderdrukte, maar nog altijd levende emoties. Paul Cupido zoekt in zijn werk naar het leven en de stilte om de totale berusting te vinden. Hij laat zich daarbij inspireren door Mu, een Japanse term voor niet-bestaan. Hij zoekt naar leegte in relatie tot het leven en maakt de kwetsbaarheid van het alledaagse voelbaar. Zowel in zijn videokunst als in zijn fotografie ligt dezelfde gevoeligheid.

Ilona Langbroek & Paul Cupido – Traces
t/m 15 dec | Museum Hilversum

Ook nu te zien: Robby Bolleyn – Afrique Sauvage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam