Robby Bolleyn – Afrique Sauvage

0
Robby Bolleyn
Arbore man 1, 2019. © Robby Bolleyn

De Belgische fotograaf Robby Bolleyn is al zijn hele leven gefascineerd door het Afrikaanse continent. Samen met zijn vrouw reist hij er ieder jaar enkele maanden rond om de woeste natuur en haar inwoners, mens en dier, te fotograferen. Daarbij is het voor hem van essentieel belang om de spirituele identiteit van zijn onderwerp te vangen.

Voor deze expositie maakte Robby Bolleyn een selectie van dertig beelden die voor hem het authentieke, pure Afrika symboliseren. Leden van verschillende stammen, vaak getekend door hun harde leefomstandigheden, kijken trots in zijn camera. Naast eeuwenoude volkeren die overleven in het desolate Ethiopië zijn zowel Swahili-vissers met verweerde gelaatsuitdrukkingen als inheemse schoonheden uit Zanzibar te zien. De portretten worden gecombineerd met sierlijke close-ups van een magische cheeta, leeuw, olifant en zebra, in met name de Serengeti.

Robby Bolleyn – Afrique Sauvage
5 nov t/m 17 dec
Galerie Persoon Hees 4, Eersel

Ook nu te zien: Mens op Zee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam