Tim Walker – Wonderful Things

0
Tim Walker
Tim Walker, Cloud 9, Radhika Nair Fashion: Halpern, Dolce & Gabbana, Pershore, Worcestershire, 2018 © Tim Walker Studio

De Kunsthal dompelt je onder in de fantasierijke verbeelding van een van ’s werelds meest inventieve fashion fotografen: Tim Walker. Met groots uitgewerkte en vaak surreële sets neemt hij de kijker in zijn fotografie mee naar sprookjesachtige werelden. Zo creëert hij beelden die kleurrijk, overdadig, humoristisch en ontroerend zijn. Inspiratie haalt Walker uit het surrealisme en de romantiek, iets wat terug te zien is aan zijn keuze voor thema’s als kindertijd, natuur, emoties en zijn lofzang op het individu.

Tim Walker
Tim Walker, Why not be oneself?, Tilda Swinton. Fashion: Gucci, Marc Jacobs, Vela, UNOde50, A. Brandt + Son, Lisa Eisner Jewelry, Renishaw Hall, Derbyshire, 2018 © Tim Walker Studio

In deze grootste tentoonstelling over Tim Walker ooit staan tien nieuwe fotografieseries centraal, die rechtstreeks geïnspireerd zijn door door voorwerpen uit de collectie van het Victoria and Albert Museum in Londen. Een aantal van deze objecten is ook te zien in de tentoonstelling. Hiernaast zijn meer dan honderd iconische foto’s van Walkers eerdere projecten en fragmenten uit zijn Super 8-films te zien. De beelden worden bevolkt door bekende modellen modeontwerpers, muzen, artiesten en acteurs waaronder Margaret Atwood, David Hockney, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Björk, Claire Foy, Solange Knowles, en Kate Moss. Een ander onderdeel is The Chapel of Nudes, die is gewijd aan naaktfotografie, waaronder een selectie weelderige mannelijke naakten.

Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie (€ 29,95, V&A Publishing).

Tim Walker – Wonderful Things
t/m 29 jan 2023
Kunsthal Rotterdam
Westzeedijk 341, Rotterdam

Nu ook te zien: W. F. Hermans – Vrij belangrijke foto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam