André Dieterman – Backstage Front Row

0
André Dieterman
Dikke Dennis © André Dieterman

Stoffige, zweterige kleedkamers, dampende achterafzaaltjes, major-league festivals én overweldigende backstages. Dat is waar je André Dieterman tegenkomt, gewapend met zijn analoge Leica en Hasselblad, plus een batterij aan zwart-witfilms. 

Met focus op sluitertijden, belichting, scherpstelling én het moment. Warme en imperfecte fotografie, waar gevoel van precies dat moment zich uitspreekt. Onscherp soms, met een rauw randje. Dat maakt de analoge fotografie voor André Dieterman zo spannend en tot de verbeelding sprekend. Vanuit dat perspectief probeert hij vast te leggen wat doorgaans verborgen blijft voor het publiek. Het magistrale en soms ook tragische heldendom van iedere artiest. 

André Dieterman
Tim Knol © André Dieterman

In het boek zijn onder meer te zien: ZZ Top, Jimmie Vaughan, Fats Domino, Stef Bos, DeWolff, Triggerfinger, Screamin’ Jay Hawkins, Tim Knol, Whitesnake, Nona, Bintangs, The Red Devils, Blue Grass Boogiemen en Peter Pan Speedrock. 

Een expositie en presentatie van Backstage Front Row is op 3 en 4 september te zien in André Dietermans fotostudio/galerie in de Koningstraat 11, tijdens de XXL Kunstronde Zaltbommel.

Backstage Front Row is inmiddels ook voorzien van een indrukwekkende Spotifylijst. Beluister de nummers hier.

Backstage Front Row
André Dieterman
Damn Right Publishers
€ 37,50 (excl. verzendkosten)

Backstage Front Row vindt je ook terug in de boekenrubriek van Focus september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam