Jan van IJken – Becoming

0

Deze korte film van Jan van IJken bestaat uit timelapse fotografie en video. Becoming gaat over het wonder van het ontstaan van leven. Tot in de kleinste details zien we de ‘making of’ van een Alpenwatersalamander in het transparante ei van de eerste celdeling tot het uitkomen. Een enkele cel wordt getransformeerd tot een compleet, complex levend organisme met een kloppend hart en circulerend bloed. De eerste stadia van embryo-ontwikkeling zijn ruwweg hetzelfde voor alle dieren, inclusief mensen. In de film zien we een proces wat normaal onzichtbaar blijft: het prille begin van het leven van een dier.
Becoming is vertoond op meer dan 20 internationale filmfestivals en won de Award voor Best Short Documentary op het Nature Film Festival Innsbruck en de Visual Science Award op Imagine Science Films Abu Dhabi. Becoming (2018, 06:15, HD video, kleur)

Jan van IJken is fotograaf/ filmmaker en werkt voornamelijk autonoom aan langetermijnprojecten. De laatste tijd is hij meer en meer geïnteresseerd geraakt in mens-dier relaties, natuur en microscopie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam