PictureThis #3 met Wim van Sinderen, Diana Blok en Noor Boiten

0
PictureThis
© Charlotte van der Gaag

Op woensdag 31 augustus vindt in het Fotomuseum Den Haag weer een nieuwe editie van PictureThis plaats. Je kunt nu alvast je ticket boeken. Hoofdgast is ditmaal Wim van Sinderen. Hij vertelt ter gelegenheid van zijn aanstaande pensioen, uitgebreid over zijn carrière als conservator van Fotomuseum Den Haag en zijn laatste grote tentoonstelling Ouders die tot en met 13 november te zien is in het Fotomuseum. Ook Diana Blok, een van de vele topfotografen uit Ouders is aanwezig. De derde gast is jong talent Noor Boiten. Via het speciale internationale talentenprogramma van BredaPhoto (ITP) werd zij geselecteerd uit honderden deelnemers voor het BredaPhoto Festival van 8 september tot 23 oktober 2022. 

Wim van Sinderen
Sinds de oprichting van het Fotomuseum in 2002 is Wim van Sinderen als senior conservator verbonden aan dit instituut en heeft hij tientallen prachtige tentoonstellingen samengesteld. Eind 2022 neemt hij na ruim twintig jaar afscheid als conservator bij het Fotomuseum Den Haag om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Voor zijn laatste grote tentoonstelling in deze rol – Ouders – selecteerde hij werk van ruim dertig fotografen en kunstenaars. Zoals de titel van de tentoonstelling al doet vermoeden tonen hun geselecteerde werken de relatie met hun ouders: liefdevol of afstandelijk, intiem of verstoord.

PictureThis
© Diana Blok

Diana Blok
Diana Blok is geboren in Uruguay en woonde in Mexico, Guatemala en Colombia, voordat ze in 1974 naar Amsterdam emigreerde. Haar nomadische achtergrond maakt het voor Blok mogelijk om in haar fotografie verschillende culturen en identiteiten vast te leggen. Haar werk toont beelden waar een sociaal taboe op rust en wil daarmee uitdragen dat iedereen zichzelf mag zijn. Met haar werk onderzoekt ze onderwerpen als identiteit, gender, seksuele verscheidenheid en cultuur met poëtische en confronterende beeldtaal. Ze geeft een gezicht aan mensen die niet geaccepteerd worden zoals ze zijn, personen die door sociale druk uit hun directe omgeving niet zichzelf kunnen zijn.

PictureThis
© Noor Boiten

Noor Boiten
Noor Boiten is een multimediakunstenaar die werkt met video, fotografie en installaties en heeft een bijzondere interesse in filosofie. Ze studeert momenteel Photography, Film & the Digital aan St. Joost in Breda. Op BredaPhoto exposeert ze haar meest recente werk CHEAP GIFS $$$ Buy Now! Met deze installatie, die voortkomt uit haar fascinatie voor de plotselinge opkomst van NFTs, stelt ze vragen over de waarde van het hedendaagse kunstobject.

De toegangsprijs voor PictureThis is €11,- Dit is inclusief servicekosten voor de digitale reservering en je ontvangt een muntje voor een drankje (bier/wijn/fris). Boek je ticket voor PictureThis #3 online. Het is niet mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam