Zo maak jij het perfecte fotoboek van jouw vakantiefoto’s!

0

Ben jij net terug van vakantie en heb jij veel mooie vakantiefoto’s geschoten? Dan is het natuurlijk leuk om een mooi fotoboek te maken van je vakantiefoto’s. Veel mensen doen nadat ze op vakantie zijn geweest niks met hun geschoten foto’s en dat is natuurlijk jammer. De kans is groot dat je de foto’s dan niet vaak meer weer ziet. Het maken van een fotoboek kan erg eenvoudig zijn. Hieronder vind je inspiratie over hoe jij een mooi fotoboek kunt maken van jouw vakantiefoto’s!

Kies een mooi formaat en soort vakantiefotoboek

Als je begint met het maken van een fotoboek van je vakantiefoto’s, is het goed om eerst na te denken over welk formaat en wat voor soort vakantieboek jij wilt. Wil je een luxe en groot vakantieboek? Of wil je juist een kleiner boekje dat je makkelijk ergens neer kunt leggen, zodat je altijd snel even door je vakantiefoto’s kunt kijken. Wil je een leeg fotoalbum kopen om de foto’s erin te plakken of wil je een fotoboek samenstellen op internet? De foto’s kun je zelf printen maar je ook kun je ervoor kiezen de foto’s te laten afdrukken. Van alles is mogelijk! Bedenk dus eerst wat voor formaat en wat voor soort fotoboek jij wilt voordat je er een koopt!

Verdeling foto’s in het boek

Als je eenmaal een soort en formaat boek uit hebt gezocht, is het belangrijk om te kijken hoe je de foto’s in het boek wilt verdelen.  Wil je bijvoorbeeld op elke pagina 3 foto’s of juist maar 1 grote foto? Of mag het op elke pagina weer verschillen? Hierbij is het ook van belang dat je kijkt naar de kwaliteit van de foto’s die je geschoten hebt. Heb je de foto’s geschoten met je mobiel of met een goede camera? Als je de foto’s met je mobiel hebt geschoten, is het verstandig om voor een wat kleiner formaat foto’s te gaan. Foto’s gemaakt met een camera zijn een stuk scherper en deze zijn wel geschikt om groter te printen. Houd hier dus goed rekening mee!

Maak een mooie omslag

Als je alle foto’s hebt uitgekozen voor binnen in het boek, is het vervolgens belangrijk dat je foto’s kiest voor een mooie omslag. Je zet het vakantieboek waarschijnlijk op een plek neer in je huis waar je het altijd kan zien. Dan is het natuurlijk leuk om een mooie omslagfoto te hebben voor je vakantieboek. Zorg dat je een foto uitkiest met een hoge resolutie, want een omslagfoto is meestal erg groot. Zo weet je zeker dat je omslagfoto scherp wordt en er mooi uitziet wanneer het fotoboek wordt gemaakt!

Met al deze tips wordt het een stuk makkelijker om jouw vakantiefoto’s een goede plek te geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam