Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2023

0
Noorderlicht Fotofestival

Noorderlicht nodigt kunstenaars en collectieven uit die werken met fotografie en andere media uit de beeldcultuur om werk in te zenden voor het Noorderlicht Fotofestival 2023. Noorderlicht staat voor diversiteit en inclusie en verwelkomt inzendingen uit de hele wereld, van kunstenaars uit alle stadia van hun carrière. We staan ook open voor work in progress, zo lang het naar verwachting vóór aanvang van het festival voldoende ontwikkeld is voor een publiek.

Met REGENERATE als thema, brengt het Noorderlicht Fotofestival 2023 werken samen die de veranderingen onderzoeken die de moderne samenleving onder ogen moet zien. Waar mensen in de wereld van vandaag een gevoel ervaren van ontheemd zijn, betekent regeneratie dat we onszelf en de wereld zien als opgebouwd rond wederkerige relaties waar alle partijen baat bij hebben. Zo’n hernieuwd wereldbeeld betekent dat mensen (inclusief hun technologische verworvenheden) en andere levende wezens binnen de ecosystemen van de wereld van elkaar afhankelijk zijn, voor hun gezondheid, welzijn en voortbestaan.

Door projecten tentoon te stellen vanuit dit nieuwe denken, wil het festival vragen stellen over waar we naartoe willen en hoe daar te komen, over de tijd waarin we leven en de tijd die nog moet komen. Deadline aanmelden: 19 september 2022. Klik hier voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam