Magnum Photographers on Commission 

0
Magnum
Advertisement for Baccarat, 2005 © Martin Parr/ Magnum Photos

De fotografen van het fotoagentschap Magnum Photos documenteren al meer dan 75 jaar ’s werelds belangrijkste gebeurtenissen en verborgen verhalen. Het meeste werk is autonoom, maar veel van hen hebben tegelijkertijd ook gewerkt in opdracht. Vanaf het begin van Magnum heeft de balans tussen autonoom werk en werk in opdracht geleid tot felle discussies tussen de leden van het agentschap. 

Deze tentoonstelling focust zich op dit werk in opdracht, een kant van Magnum die het grote publiek niet of nauwelijks kent, en waarmee de aangesloten fotografen zichzelf zelden promoten. Opgedeeld in acht hoofdstukken is een variatie aan commerciële opdrachten te zien, van de jaren 1950 tot zeer recente opdrachten uit 2019; van carte blanche groepsopdrachten voor overheden tot aan de hipste modefotografie, en van chique uitgaven voor grote industrieën tot aan reportages in dienst van ngo’s. 

Open for Business toont daarmee de realiteit van een carrière in de fotografie. Het onthult interacties tussen commerciële en onafhankelijke productie, benadrukt de manier waarop fotografen de visuele taal van bedrijven vormden of veranderden en hoe ze met opdrachten hebben gespeeld via hun eigen vrije interpretatie, resulterend in verrassende, ironische en humoristische uitkomsten. 

Open for Business – Magnum Photographers on Commission 
t/m 7 sep 
Foam 
Keizersgracht 609, Amsterdam 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam