Summer School 2019: Ed van der Elsken

0
summer school
Ed van der Elsken tijdens opnamen van 'De verliefde camera', Edam, 1970 - © Ed van der Elsken/ Nederlands Fotomuseum

Voor alle fotografen, fotografiestudenten en liefhebbers die hun skills willen verbeteren en hun portfolio willen uitbreiden lanceren het Nederlands Fotomuseum en de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie de Summer School.

Tijdens de Summer School ga je 4 zaterdagen intensief aan de slag onder begeleiding van fotografen en tentoonstellingsmakers. Deze zomer zijn dit Hans Wilschut, Suzanne Liem, Otto Snoek, Danielle Kwaaitaal & OPERA Amsterdam. De Summerschool is de ideale voorbereiding op een (toelatings)examen voor fotografie-opleidingen, een inzending voor een fotowedstrijd of award, of het pitchen van je werk bij nieuwe opdrachtgevers. De persoonlijke feedback van de professionals geeft je nieuwe inzichten en draagt bij aan je persoonlijke groei.

Programma
20 juli, Ed de Wereldreiziger
Leer van Hans Wilschut hoe een straatbeeld meer wordt dan een decor. Zo is ook stadse achtergrond onmisbaar in de foto’s van Ed van der Elsken.

3 augustus, Ed the Storyteller
Leer van Suzanne Liem hoe je met fotografie een verhaal vertelt, zoals Ed dat op meesterlijke wijze deed met zijn fotoboeken, diashows en films.

24 augustus, Eds paradijsvogels in de stad
Leer van Otto Snoek hoe je onbekenden op straat benadert en hoe je de juiste mensen uit de massa weet te spotten.

14 september, Lust for Life – Tentoonstelling maken
Leer van Danielle Kwaaitaal & OPERA-Amsterdam de basisprincipes van het maken van een tentoonstelling.

De kosten bedragen €55,- per dag (studenten €45,-). Deelname aan alle vier de dagen kost €200,- (studenten €160,-). Prijzen zijn inclusief koffie en lunch. Meer info vind je hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam