Marco Bakker: Het Grote Palingboek

0
Marco Bakker
Lijnvisser Arend de Beer. Samen met zijn broer Jan vist hij op het IJsselmeer. © Marco Bakker

Voor Het Grote Palingboek legde Marco Bakker, samen met Robert van der Broek die de teksten verzorgde, de wereld van de palingvisserij vast. Marco Bakker legde het hele verhaal van de paling vast, van het begin in de Sargassozee tot aan z’n (vermoedelijke) terugkeer aldaar. Hoewel dat niet helemaal zeker is, want er is nog veel mysterie rondom de paling.

Marco Bakker
Andries Blok © Marco Bakker

Het is een lofzang op een voorwereldlijk dier, dat van onschatbare waarde is voor onze cultuur, welvaart en tradities. De foto’s schetsen een beeld van de ambachtelijke palingsector en van campagnes voor een duurzame toekomst, zoals uitzet en kweek. Ook portretteerde Bakker de laatste palingvissers uit Enkhuizen.

Het Grote Palingboek wordt uitgegeven door LM Publishers en kost € 34,50.

Marco Bakker exposeert ook met beelden uit het Grote Palingboek tijdens de FotoBiënnale Wieringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam