Gerdien Wolthaus Paauw: Zul je met mij

0
Gerdien Wolthaus Paauw
© Gerdien Wolthaus Paauw

Twintig jaar nadat haar moeder Pieta Wolthaus-Paauw overleed aan de spier-zenuwziekte ALS, deed Gerdien Wolhaus Paauw wat ze tot dan toen niet durfde. Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder; de briefjes die zij schreef toen ze niet meer kon praten, liefdevol verzameld door Gerdiens vader. Vervolgens vroeg ze een aantal van haar moeders vriendinnen of ze hen kon ontmoeten om herinneringen aan haar uit te wisselen. Er volgden hartverwarmende ontmoetingen en verrassende ontboezemingen.

Zul je met mij, dat waren de laatste woorden die Pieta schreef en ook de titel van dit foto-essay. Hierin zijn studiofoto’s van de handgeschreven briefjes opgenomen en foto’s die Gerdien maakte als Artist in Residence bij OBRAS in Portugal. Ze geven context aan de soms praktische, soms ernstige, soms humoristische, maar altijd heldere brieftekstjes en citaten van haarzelf, haar familie, en haar moeders vriendinnen en buren. Zul je met mij is niet alleen Gerdien Wolthaus Paauws persoonlijke zoektocht naar haar oorsprong, het is een boek over ziek zijn, over verlies, afscheid en verdriet, maar ook over liefde, familie, verbondenheid en… het leven.

Zul je met mij
Gerdien Wolthaus Paauw
Eigen beheer
€ 34,50 via www.zuljemetmij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam