Carl De Keyzer: extra artist talk

0
Carl De Keyzer
© Carl De Keyzer

Omdat de artist talk van Carl De Keyzer op 7 maart snel was uitverkocht, geeft de fotograaf op 14 maart een extra lezing. Hij zal vooral ingaan op de foto’s die hij tussen 2003 en 2009 maakte in Congo. Een deel van die serie is momenteel te zien bij Pennings Foundation.

Magnumfotograaf Carl De Keyzer reisde onder andere door India, de Sovjet Unie, de Verenigde Staten, Europa, Congo, Cuba en Noord-Korea. Daar observeerde hij op verrassende wijze samenlevingen, waar het noodlot (op sociaal-economisch, politiek of klimatologisch vlak) heeft toegeslagen. Van zijn reizen bracht hij fotoboeken uit.

Congo

Tussen 2003 en 2009 reisde Carl De Keyzer meerdere keren door Congo op zoek naar sporen die herinneren aan de periode van de Belgische kolonisatie. Als een van de eerste fotografen visualiseerde De Keyzer wat de komst en het vertrek van een kolonisator teweeg brengt. De beelden van het dagelijks leven met sporen uit het verleden roepen een sfeer van vervreemding op. Naar aanleiding van deze reis gaf hij in 2009 het fotoboek ‘Congo (Belge)’ uit, een jaar later gevolgd door ‘Congo Belge en images’ met nieuwe afdrukken van glasnegatieven uit 1890 en 1908, uit het archief van het Koninklijk Museum voor Midden Afrika in Tervuren.

Artist Talk Carl De Keyzer
14 mrt. 20:00 – 22:00
Eindhoven, Geldropseweg 63, Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam