FOTODOK Book Club op 21 februari

0
FOTODOK Book Club
Eva Roefs - Studio Trompettersteeg

Op 21 februari zijn Mohamed Bourouissa, Henk Wildschut, Eva Roefs, Andrea Stultiens en Jan Banning te gasten bij de 29e editie van de FOTODOK Book Club in de Cloud Nine in TivoliVredenburg. Sterre Sprengers en Rob Hornstra spreken over het laatste fotoboek van de fotografen. Andrea Stultiens verzorgt een beeldcolumn. Alle gasten zijn live aanwezig in Utrecht tijdens deze talkshow over fotoboeken. Naast de 250 stoelen in de Cloud Nine is de Book Club ook via de livestream te volgen.

Mohamed Bourouissa – Périphérique

Mohamed Bourouissa
Mohamed spreekt over zijn fotoboek Périphérique waarvan in december 2021 een nieuwe editie verscheen. Bourouissa legde tussen 2005 en 2008 de sociale onrust in de buitenwijken van Parijs vast. De foto’s lijken documentair en spontaan, maar zijn zorgvuldig geënsceneerde beelden van zijn vrienden en kennissen in alledaagse situaties. In de nieuwe versie kijkt hij terug op de oorspronkelijke context van het werk met nieuwe teksten en meer dan zestig pagina’s met ongeziene voorbereidende foto’s die laten zien hoe Mohameds nauwgezette proces van observatie, voorbereiding en samenwerking met zijn modellen dit werk heeft gevormd.

FOTOSOK Book Club
Henk Wildschut – Afstand

Zilveren Camera winnaars Eva Roefs en Henk Wildschut
Eva Roefs en Henk Wildschut vielen afgelopen vrijdag in de prijzen bij de Zilveren Camera. Eva spreekt op de Book Club over haar boek Studio Trompettersteeg met daarin haar prijswinnende portrettenserie. Henk Wildschut spreekt over zijn laatste boek Afstand. De maatregelen die ons anderhalf jaar tot social distancing dwingen, laten diepe sporen achter in onze samenleving. Het Rijksmuseum in Amsterdam gaf Henk Wildschut in 2020 de opdracht ‘Document Nederland’ om deze sporen te documenteren.

FOTODOK Book Club
jan Banning – Het Oordeel. De zaak Christina Boyer

Live telefoongesprek met Christina Boyer
Tijdens de FOTODOK Book Club bellen we met Christina Boyer, de hoofdpersoon in Banning’s boek Het oordeel: De zaak Christina Boyer. Banning bestudeerde het Amerikaanse strafrechtsysteem en de massa-opsluiting van miljoenen mensen die daarvan het gevolg is. Het boek toont de resultaten van zijn uitgebreide en jarenlange onderzoek naar een 30 jaar oude strafzaak van Boyer in Georgia. De documentaire en geënsceneerde foto’s samen met een gedetailleerd essay, bieden een zeer indringend beeld van de gebeurtenissen rond Christina Boyer’s veroordeling na de dood van haar dochtertje Amber.

Meer informatie over de FOTODOK Book Club vind je op www.fotodok.org

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de Zilveren Camera 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam