Maastricht Photo Festival 2019

0
Maastricht Photo Festival 2019
®Tetsuro Miyazaki_Eugene Allen Saito_2017

Waar begint fotografie en waar houdt het op? Dat is de centrale vraag tijdens Maastricht Photo Festival, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Het festival met als thema ‘Van Dichtbij’ ziet fotografie als een breed en dynamisch medium dat volop in ontwikkeling is. Meer dan 100 fotografen, waaronder zowel gevestigde namen als nieuw talent, presenteren hun werk in 34 exposities en op 26 loca­ties in het industriële Sphinxkwartier, de oude buurt Wyck en de historische binnenstad van Maastricht. Alle exposanten komen uit, wonen, werken of zijn opgeleid in Limburg.

Maastricht Photo Festival 2019
®Erik Kessels GroupShow, 2018

Erik Kessels presenteert Group Show, een installatie met een uitge­breide verzameling oude vinylplaten met koren, regionale ensembles en folklorebands op de cover.

Mike Moonen zoekt bewust de grens op tussen mooi en lelijk, tussen expres en per ongeluk. Voor Maastricht Photo Festival gaat Moonen aan de slag met een verzameling pasfoto’s, zijn project Pasfoto’s, dat zijn pas foto’s.

Maastricht Photo Festival 2019
®Bob Thissen, Baikonur abandoned Spaceshuttle, 2011-2016

Bob Thissen fotografeert verlaten, meestal niet vrij toegankelijke gebouwen en is onder kenners van Urban Exploring wereldberoemd.

Andrea Beckers is bekend door haar portretkunst.
In zijn persoonlijke Hafu2Hafu project onderzoekt portretfotograaf Tetsuro Miyazaki wat het betekent om een Japanse en een niet-Japanse ouder te hebben.

Ook het publiek wordt uitgenodigd om te fotograferen en expo­seren. Zo is er een trouwfotoalbum expositie, en worden foto’s tentoongesteld gemaakt door het publiek op Pinkpop en tijdens muziekfestival Bruis. Fotografen van alle niveaus kunnen zich inschrijven om voor een aantal dagen hun foto’s te exposeren in het Student Hotel.

Naast de tentoonstellingen is er een breed randprogramma met een fotosymposium, workshops, lezingen, portfolio reviews, rond­leidingen, photo-talks en een concert op basis van foto’s in Sint Servaasbasiliek in samenwerking met studenten van Conservatorium Maastricht.
Voor kinderen is er een educatief programma.

Maastricht Photo Festival
20 sep t/m 29 sep
diverse locaties Maastricht
maastrichtphotofestival.nl

Ditzelfde weekend vindt ook Unseen plaats in Amsterdam en ook de eendaagse beurs Dialogue Vintage Photography, ook in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam