Els Korsten Beste Trouwfotograaf Benelux 2021

Bruidsfotografe Els Korsten uit Den Bosch is uitgeroepen tot Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Dit is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux. Op woensdag 29 december 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Korsten eindigde als eerste met maar liefst 17 awards in 2021.

0
Els Korsten
© Els Korsten, Trouwfotograaf van het jaar 2021

Over het hele jaar hebben ruim 200 professionele trouwfotografen meer dan 7.000 foto’s ingestuurd. Die zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd. Els Korsten (38, Den Bosch) is al meerdere jaren te vinden in de top van de Nederlandse trouwfotografie. Els beschrijft haar eigen fotografie als ‘Verhalend, betrokken en met oog voor detail’. Met maar liefst 17 awards in 2021 bij de Masters of Wedding Photography mag Els zich nu met trots ‘Trouwfotograaf van het jaar 2021’ noemen.  “Soms zijn er grote emoties, soms moet ik op zoek naar die ene speciale blik. Maar één ding staat vast. Mijn doelstelling is altijd om een prachtige, onvergetelijke fotoreportage te maken waarin alle bijzondere momenten samenvallen. Zodat bruidsparen die steeds opnieuw kunnen herbeleven.”

Els Korsten
© Els Korsten, Trouwfotograaf van het jaar 2021

Bruidsfotografie van wereldniveau

De Masters of Wedding Photography bestaat al 8 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto’s insturen, waarbij er 500 euro prijzengeld klaarligt voor de fotograaf met de meeste awards in dat kwartaal. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste hebben gepresteerd. Ten opzichte van andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met 1 foto, maar wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar. Hierdoor moeten de fotografen bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren op verschillende bruiloften over het hele jaar. De website van de Masters staat vol met prachtige winnende bruidsfoto’s die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Voor aankomende bruidsparen is dit dan ook een geweldige plek om te oriënteren naar de mogelijkheden van de hedendaagse bruidsfotografie.

© Els Korsten, Trouwfotograaf van het jaar 2021

Doel van de Masters

De Masters wil de bruidsfotografie in de Benelux blijven verbeteren door het creëren van een community van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hoopt de Masters bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang zullen worden gewaardeerd.

Kijk hier voor een overzicht van alle winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2021.

Lees ook wie de winnaar van 2020 was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam