Foam Talent 2024-2025

0
Foam Talent
Authenticity (2 CHAINZ) from the series BLACK SNAFU, 2022 © André Ramos-Woodard.

Met Foam Talent 2024-2025 presenteert Foam het werk van een nieuwe generatie kunstenaars. De tentoonstelling brengt 20 visionaire fotografen samen, wiens collectieve werk een nieuwe, gedurfde richting in de fotografische kunsten aangeeft. Deze gecureerde selectie, afkomstig uit een indrukwekkend aantal van 2.480 inzendingen uit 106 landen toont een vernieuwende benadering van actuele thema’s, gezien door de lens van deze talenten. De kunstenaars van Foam Talent 2024-2025 zijn: Eleonora Agostini, Cristóbal Ascencio, Florian Braakman, Sander Coers, Rehab Eldalil, Issam Larkat, Xin Li, Akshay Mahajan, Thero Makepe, Marisol Mendez, Ricardo Nagaoka, Andrea Orejarena & Caleb Stein, André Ramos-Woodard, Aaryan Sinha, MAryam Touzani, Jaclyn Wright, Shwe Wutt Hmon, Cansu Yıldıran, Sheung Yiu, Amin Yousefi.

Het centrale thema van de tentoonstelling is een diepgaande verkenning van essentiële maatschappelijke vraagstukken, waarbij kunstenaars onderzoeken hoe de individuele identiteit zich verhoudt tot het collectief. De werken dienen als katalysator voor introspectie en dagen toeschouwers uit om na te denken over de complexe relatie tussen persoonlijke identiteit en het bredere sociale verhaal.De tentoonstelling overbrugt verschillende media en technieken, van fotografie tot installatiekunst, en belicht de dialoog tussen verleden en heden. Elk werk draagt bij aan een uitgebreid verhaal van culturele en historische betekenis, waarbij de kracht van het fotografisch medium wordt benut om verhalen te vertellen en verbindingen te leggen.

Foam Talent 2024-2025
T/m 22 mei
Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam 

Ook te zien in Huis Marseille: Deborah Turbeville

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam