EISA MACRO LENS 2021-2022: Nikon NIKKOR Z MC 50mm F2.8

0

Dit betaalbare, compacte en lichtgewicht standaard macro-objectief voor Nikon Z-camera’s biedt een 1:1 afbeeldingsmaatstaf bij een minimale scherpstelafstand van 16 cm. Het optische ontwerp maakt gebruik van zowel asferische als extra-lage dispersie glaselementen om chromatische aberratie te minimaliseren. Een fluorcoating beschermt het voorste lenselement, en de lenstubus is afgedicht tegen stof, vuil en vocht, waardoor het objectief ook gebruikt kan worden in moeilijke omstandigheden. Hij beschikt over een geruisloos werkende bedieningsring waarmee je het diafragma of de ISO-gevoeligheid kunt instellen. Bij gebruik op een Z-camera met DX-sensor heeft het objectief een beeldhoek van 75mm, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel macro- als portretfotografie.

De Nikon NIKKOR Z MC 50mm F2.8 werd bekroond met een EISA Award 2021-2022. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.
Kijk op eisa.eu voor een overzicht van alle winnende producten uit alle categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam